Tekenen is Toveren

Praktijk voor tekenen en creatieve communicatie

home Kinderen Volwassenen Samen Beleven Nieuws Over mij Contact Links

 

Tekenen is Toveren voor Kinderen

Vanaf oktober 2018 start ik weer met deze cursus.

We zijn allemaal gewoon bijzonder en groeien door te doen en door gezien te worden.

De lessen van Tekenen Is Toveren zijn bedoeld voor kinderen en ouders die samen willen groeien. Ik denk niet in hokjes en in labels, ik zie jullie kind als een gewoon bijzonder mens dat graag gezien wil worden en ik zie jullie ouders op dezelfde wijze. En middels tekenen mogen jullie dat zelf zien en ervaren.


Er wordt heel wat van ons en onze kinderen verwacht in deze tijd. Soms is het fijn als je gewoon even jezelf mag zijn en niet hoeft te presteren. De tekenlessen van Tekenen Is Toveren Extra zijn gewone, leuke, ontspannen tekenlessen met een extraatje. Het groepje zal niet groter zijn dan vijf kinderen, waardoor ik meer aandacht voor jou kan hebben. Tijdens deze tekenlessen is er ook plek voor het sociaal emotionele aspect. De lessen zijn bedoeld om te werken aan jouw zelfvertrouwen en laten jou zien en ervaren dat je goed bent zoals je bent en dat je nog mag groeien en leren. Tekenen Is Toveren: de tekening is onze toverstaf, die als doel heeft om jou te laten zien, voelen, zelf ervaren en proberen dat je als een ster mag stralen met alle kleuren die je in je hebt. Het motto bij Tekenen Is Toveren is: "Het is altijd goed hoe je het doet, als je het maar doet." Ook jouw mama/ papa gaan samen met jou ervaren hoe fijn het is om samen te doen. Je gaat tijdens de cyclus tweemaal samen met papa en/of mama tekenen.

De Tekenen Is Toveren cyclus bestaat uit tien lessen, die wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) plaats zullen vinden. Voorafgaande aan de lessen vindt er een persoonlijk gesprek plaats met de ouders waarin ik uitleg wat de bedoeling is en we een kort gesprekje hebben over jullie kind. Gedurende de cyclus plannen we in overleg tweemaal een samen tekenen workshop in. Een workshop waarin je samen met je kind aan de slag gaat op papier, een ontmoeting op papier. Samen tekenen is een verrassende manier om contact te maken met elkaar. Tekenen en schilderen is een avontuurlijk proces waarbij het niet nodig is om goed te kunnen tekenen, het gaat om het genieten en het beleven. Deze workshops zijn echt een cadeautje voor jezelf en je kind. Deze workshops vinden plaats met de andere kinderen en ouders. Uit ervaring weet ik dat veel ouders dit spannend vinden. Maar uit ervaring weet ik ook hoe kostbaar het is om samen met je kind en andere ouders en kinderen te beleven en delen. Ik werk vanuit liefde en respect  en beloof dat de sfeer veilig is zodat jullie allemaal mogen zijn wie je bent en samen mogen groeien. 
Als afsluiting van de cyclus ontvangen jullie van mij een schriftelijk verslagje over jullie kind en met mijn bevindingen en vindt er met jullie ouders een afsluitend gesprekje plaats.

Er zijn vaste dagen (zie planning hieronder) per leeftijd ingedeeld. Ook voor jongeren van het voortgezet onderwijs is er een groep. Thema’s die we middels tekenen uitwerken worden gekozen bij de leeftijd/ belevingswereld van de kinderen.

De kosten voor deze cyclus bedragen 175 Euro.
Dit is inclusief:
kennismakingsgesprek met de ouders,
Tien tekenlessen met extra, van ieder anderhalf uur
Twee samen tekenen workshop van ieder anderhalf uur
Kort verslag over jullie kind met mijn bevindingen
Afsluitend gesprek met ouders

Data dinsdag van 15:30-17:00 uur (aanmelden niet meer mogelijk)
2, 9, 23, 30 oktober, 6, 13, 20 , 27, november 4 en 11 december
samen tekenen zaterdagmiddag 15:30-17:00 uur
10 november en 8 december 
 

Tekenen is Toveren  ~  Ingrid Vissers  ~ Sint-Oedenrode ~  info@tekenenistoveren.nl ~ KvK nr: 55126456 ~ kijk ook op facebook

Laatst bijgewerkt: 07 oktober 2018