Tekenen Is toveren

  

Tekenen is Toveren

Praktijk voor tekenen en creatieve communicatie 

Home
Samen
Beleven
Volwassenen
Contact

Tekenworkshops voor gezinnen, familie, Teams en vrienden

 

 

Samen komen beleven bij Tekenen is Toveren is wat al velen hebben gedaan. En wat iedere keer weer een feestje blijkt te zijn.


Vanaf dit cursusjaar kun je kiezen uit onderstaande workshops. De duur van de workshops is tweeënhalf tot drie uur. Wanneer er kleine kinderen deelnemen aan de workshop houd ik rekening met de kortere spanningsboog; zal ik altijd veel  verschillende werkvormen aanbieden en zal de workshop maximaal twee uur zijn. De kosten bedragen 100 Euro voor een workshop met uitsluitend volwassenen  bij maximaal 6 personen, dit is inclusief materialen, koffie, thee en lekkers, exclusief schildersdoek of lijsten. Wanneer de groep groter is dan 6 personen dan reken ik 10 euro per extra persoon.

 

Bij gezins- en familieworkshops met kinderen vraag ik 80 euro per workshop bij maximaal 6 personen dit is inclusief materialen, koffie, thee, ranja en lekkers, exclusief schildersdoek of lijsten. Wanneer de groep groter is dan 6 personen dan reken ik 7 euro 50 per extra persoon.  

 

Er is in mijn atelier ruimte voor maximaal 16 personen. Datum en tijdstip gaan in overleg.

Mijn voorkeur heeft doordeweekse dagen, beperkte mogelijkheden voor de zaterdagen en zondag is mijn vrije dag met ons eigen gezin. Ik werk altijd vanuit mijn eigen atelier. Verder verzorg ik geen kinderfeestjes.


Stip voor stip
sitp voor stipDe Aboriginals hebben een eigen kunstvorm, gebaseerd op een eeuwenoude vormentaal. Zij schilderen symbolen met stippen en specifieke vormen om hun voetstappen op aarde, hun levensverhalen – hun dreamings –  in beeld te brengen. Tijdens deze workshop gaan jullie je eigen droompad in beeld brengen. Je laat dit zien in een persoonlijke symboliek, die je weergeeft in gekleurde stippen. Je werkt met acrylverf en je gebruikt stokjes, spijkertjes, wattenstaafjes e.d. om de stippen aan te brengen op een klein  schildersdoek ieder voor zich maar zoals het leven is sta je nooit alleen en zullen de afzonderlijke doekjes samen een geheel vormen. Een eenvoudige werkvorm met een grote zeggingskracht.

handenboomHandenboom
Een leuke workshop om samen met de hele familie te doen. Samen jullie persoonlijke boom schilderen met jullie eigen kleur en eigen handen. Met als resultaat een mooi persoonlijk schilderij voor aan de muur.  
 
Collage
collageEen mooie workshop voor je gezin voor alle leeftijden. Een workshop waarin je elkaar een kleur geeft en het doek samen intuïtief gaat beschilderen. Een workshop waarin je elkaar echt ziet en dit uitspreekt en laat zien in tekeningetjes, plaatjes en teksten die we middels een collagetechniek in het doek verlijmen. Iedere keer anders maar altijd een mooi persoonlijk schilderij als eindresultaat.

Kandinsky
kadinskyTijdens deze workshop laten we  ons inspireren door de kleuren en expressie in de schilderijen van de kunstenaar Wassily Kandinsky. Kandinsky geboren in Rusland leefde van 1866-1944, was een vernieuwer in zijn tijd. Hij was mede-oprichter van Der Blauwe Reiter, een experimentele kunstenaarsgroep in Duitsland. Tijdens deze workshop ga je samenwerken, spelen met lijnen, kleuren en vormen, we gaan een schilderij componeren en werken met permanent markers en ecoline. Tekenervaring is niet nodig, laat je verrassen door je eigen scheppingskracht. En aan het einde van de workshop gaat ieder met een eigen compositie naar huis. Een mooie workshop te gebruiken voor groepsbinding zonder daarbij ieder individu afzonderlijk uit het oog te verliezen.

vanuit het hartVanuit het hart
Een prachtige workshop waarin je letterlijk gaat ervaren hoe het is om te geven en te ontvangen met je hart. Deze workshop is geschikt voor teams, vriendengroep en families. Ieder maakt zijn eigen kunstwerk met daarin een stukje van de ander.      

 

 

Geluksvogels
Een hele leuke vrolijke workshop voor families en gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor volwassenen. Gewoon voor alle geluksvogels Samen krassen lekker krabbelen en vliegen en knoeien met ecoline.
 
Helemaal Zen
Een ontspannen workshop waarin je mag gaan stromen. Gedachteloos patroontjes maken op papier en zo komen tot prachtige kunst. Ik geef voorbeelden en vervolgens ga je zelf doen en laten we ons verrassen door de stilte die ontstaat.
Tekenen is Toveren | Saman 
Interesse? neem contact met mij op ingrid@tekenenistoveren.nl of 0413 476111

 

 Tekenen is Toveren  ~  Ingrid Vissers  ~ Sint-Oedenrode ~  info@tekenenistoveren.nl ~ KvK nr: 55126456 ~ kijk ook op facebook

 

   Laatst bijgewerkt: 12 september 2019